Пиян и надрусан изверг задуши до смърт баба във Великотърновско

След като възрастната жена изпаднала в безпомощно състояние убиецът й я изнасилил

Крими
12:44 - 16 Януари 2020
1567
Пиян и надрусан изверг задуши до смърт баба във Великотърновско

Окръжна прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняем за убийство на възрастна жена. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура в старата столица.
 
Д. Г. е предаден на съд за това, че на 6 декември 2018 година в Бяла черква умишлено умъртвил 70-годишна жена чрез притискане на устата и носа с ръка, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата.
 
Обвинен е и в това, че се съвкупил с лице от женски пол – жена на 70 години, като я принудил към това със сила, като вследствие на причинената принуда е настъпила смъртта ѝ, като извършеното представлява особено тежък случай.
 
На 6 декември 2018-та, вечерта, обвиняемият /18-годишен/ бил на гости в познат, където празнували имен ден, консумирал ракия и бира, пушил заедно с компанията цигара с марихуана. След като си тръгнал, прибирайки се към дома си, минал покрай къщата на пострадалата, която познавал и знаел, че живее сама.
 
Влязъл в двора, почукал на вратата и се скрил. Когато възрастната жена излязла, Д.Г. се показал и я нападнал, като притиснал с ръка устата и носа ѝ, за да не вика. След като я насилил си тръгнал, оставайки пострадалата неподвижно да лежи на земята. По пътя влязъл в къщата на друга възрастна жена, но тя се развикала и Д.Г. си тръгнал.
 
По искане на прокуратурата обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.