Пияна жена на 22 години предизвика катастрофа на пътя край Търговище

Новини
13:22 - 08 Февруари 2023
1375
Пияна жена на 22 години предизвика катастрофа на пътя край Търговище

За срок до 24 часа в РУ-Търговище е задържана жена – водач на лек автомобил, шофирала след употреба на алкохол, която е предизвикала пътен инцидент, съобщават от пресцентъра на МВР в града.

На 7.02.2023 г. около 13,19 часа е настъпил пътен инцидент на път I-4 /София-Варна/, км 238+450 в община Търговище / в близост до село Алваново в посока Варна-София/. 22-годишна жена от Шумен – правоспособен водач, управлявайки собствения си лек автомобил „Фолксваген Голф“ с шуменска регистрация в посока Варна-гр. София, при движение с несъобразена с пътните и метеорологични условия скорост, е навлязла в лентата за насрещно движение. Там управляваният от нея автомобил се е блъснал последователно в две МПС – във влекач „МАН“ с шуменска регистрация с прикачено към него полуремарке, управляван от правоспособен 64-годишен водач от Шумен, и в лек автомобил „Хюндай Туксон“ с шуменска регистрация, управляван от 70-годишен правоспособен водач от Шумен. В резултат на пътно-транспортното произшествие са настъпили значителни материални щети и по трите МПС, участници в него. Няма пострадали хора.

При извършена проверка на водача на лекия автомобил „Фолксваген Голф“ е установено, че 22-годишната жена е управлявала моторното превозно средство след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от нея въздух 2,21 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Тя е отказала кръвна проба за химическо изследване. Впоследствие е установено още, че шуменката държи у себе си 0,5 грама суха зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис.