Пияница уби баща си с юмруци, излъга, че паднал в банята

Прокуратура разкри престъплението след ексхумация на трупа на 81-годишния варненец

Крими
21:05 - 04 Юли 2019
2596
Пияница уби баща си с юмруци, излъга, че паднал в банята

Зверско убийство на 81-годишен мъж от Варна е разкрито след ексхумация на трупа му. От съобщение на прокуратурата в морската столица стана ясно, че синът на жертвата ще бъде съден за престъплението.

46-годишният Диян Чолаков – с алкохолна зависимост, умъртвил родителя си, а после заблудил личния лекар и погребалната агенция, че човекът е паднал в банята.

Диян и баща му живеели в апартамент във варненския кв. „Младост”. Възрастният човек бил болен, но със сина си често пиели алкохол. Запоите и пиянските скандали между двамата се чували у съседите.

В началото на декември 2018 г. бащата на Диян се залежал на легло. Немощният старец дори спрял да вдига чашката. За разлика от сина си, който продължил да се налива.

На 14 декември Диян подивял и започнал да бие без причина дядото, който си лежал в кревата. Младият мъж започнал със серия удари по главата, стоварил му над 10 юмрука с цялата си сила. Баща му изпаднал в безсъзнание, но не спряло изверга, който продължил да налага родителя. Накрая пенсионерът умрял от тежките травми.

Извергът веднага започнал да мисли за версия, която да го спаси от арест. Започнал да се обажда на приятели и с тъжен глас да съобщава тъжната новина, че татко му паднал в банята, ударил е главата си и е починал.

Същото обяснил и на брат си, който по това време бил в чужбина. За да погребе баща си, без да има разследване, се свързал и с личния лекар. Той формално отразил в смъртния акт, че човекът е починал от мозъчен инсулт. Така започнал да подготвя погребението и се свързал с агенция.

На служителите им направило впечатление, че човекът има синини и отоци по главата. Въпреки това бащата на Диян бил положен в гроба. Брат му обаче поговорил с хората от траурната агенция след церемонията и те му разказали за състоянието на мъртвеца.

Това усъмнило по-малкия син на жертвата и той подал сигнал в Окръжната прокуратура. Започнало разследване. Прокурор наредил тялото на 81-годишния покойник да бъде извадено от гроба за експертиза и започнала процедура по ексхумация.

Патоанатомът бил категоричен - човекът е удрян и смъртта му е насилствена. Имал счупени ребра и кръвоизливи по цялото тяло. В същото време криминалисти посетили апартамента на Диян, в който живял с баща си. Там намерили петна от кръв на различни места и по различни предмети. Веднага го арестували. Малко по-късно той признал всичко, включително и за версията, която разказал на брат си.