Пияницата Анатолий Капров оцеля

Общество
16:56 - 15 Ноември 2022
2882
Пияницата Анатолий Капров оцеля

Бившият световен шампион по шах с тежки алкохолни проблеми Анатолий Карпов се възстановява добре от мозъчното сътресение, което получи в края на октомври след падане кьоркютук пиян. Лекарите, обаче, все още не му позволяват да напусне болницата, съобщи неговият асистент Алберт Степаниан, цитиран от испанската агенция ЕФЕ.

"Той се възстановява. Общува по мобилен телефон. Но лекарите не му позволяват да напусне болницата", каза Степаниан в изявления пред официалната руска агенция ТАСС. 71-годишният Карпов е с мозъчно сътресение в резултат на падане и е хоспитализиран в Москва от 29 октомври.

"Наистина се случи неприятен инцидент, Анатолий се подхлъзна, падна и си удари главата. Закараха го в болницата, където му беше оказана помощ. Няма фрактури, в съзнание е, но получи комоцио", съобщи тогава Степаниан.

По-рано руският канал Telegram 112 съобщи, че Карпов е открит в безсъзнание до сградата на руската Дума и че лекарите са го диагностицирали с нараняване на главата и фрактура на дясното бедро.

Карпов е световен шампион между 1975 и 1985 г., когато е победен от руснака Гари Каспаров, и в момента е член на Думата, долната камара на руския парламент.