Плевенската прокуратура заведе 4 преписки с отношение към изборите

Новини
13:35 - 03 Юли 2021
2301
Плевенската прокуратура заведе 4 преписки с отношение към изборите

В Районната и Окръжната прокуратура в Плевен до момента са заведени четири преписки, отнасящи се до предстоящите избори за Народно събрание на 11 юли.

Едната е изготвена от служител към Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" - МВР. В нея се съдържа информация за сигнали от български граждани във връзка с подадени заявления за откриване на избирателна секция в гр. Делменхорст, Германия, и съмнение за злоупотреби с лични данни. В докладната записка е налично копие на съдържанието на два имейла, подадени до различни институции в и извън страната.

Другата докладна записка е от служител на ОД на МВР-Плевен и касае "евентуално купуване на гласове". Тя съдържа сведение за среща на полицейски служител с гражданин от Плевен, който е дал информация за лица, осъществяващи дейност по "купуване на гласове" в Плевенска област. Поради липсата на достатъчно данни, Районната прокуратура е възложила извършване на проверки от ОД на МВР за установяване на обстоятелствата, изложени в записките.

Вчера в Районната прокуратура в града е постъпил сигнал от ДАНС-Плевен. Поради липса на достатъчно данни в него, прокуратурата е възложила проверка на полицията, като материалите от нея следва да бъдат докладвани.

След анализ на резултатите, прокуратурата ще прецени дали са събрани достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, се посочва в съобщението.