Пловдив се чалгаризира!

Управниците в града смениха Iron Maiden и Slipknot с Азис и Цеца - доказателство, че нацията ни опростява с всеки изминал час

Коментар
16:02 - 17 Август 2023
11296
Пловдив се чалгаризира!

Обществото ни върви към упадък и това е видно с невъоръжено око. Не е нужно много. Тази година Hills of rock в Пловдив нямаше. Причините са много. Но пък градът получава нов фестивал на същата локация, но в съвсем друг жанр - под Тепетата навлиза BalkanFest, който организаторите се надяват да правят всяка година.

Така запазената в последните години за твърдата музика и феновете й Гребна база се превръща в гигантска поп-фолк и етно арена на открито. А Пловдив заменя Iron Maiden и Slipknot с... Азис и Цеца. Ниво!

Събитието ще се проведе в две поредни вечери - на 22 и 23 септември, и се определя от организаторите като най-големия фестивал за балканска музика в България за 2023 година. Зад BalkanFest седят познати от началото на това лято лица - организаторите на франкофонския формат "Франкофоли", които бяха шумно приветствани под тепетата от общинската власт.

За разлика от "Франкофоли" обаче, BalkanFest се прави без финансиране от местната градска управа. Няма и нужда, тъй като вероятно събитието ще е изключително печелившо - феновете на чалгата няма да щадят средства, за да потанцуват с Азис, Цеца, Дино Мерлин, Колония, Янис Плутархос и оркестъра на Кристиан Азирович.

И сега към извода - чалгата не е музика, чалгата е начин на живот, ценности, манталитет, възпитание или липса на такова, тя е антитеза на културното обогатяване, на прогреса, особено онзи в главите, тя е самодоволна, нагла и безочлива.

Чалгата е кънтежът в ушите, който предизвестява упадъка, простотията, кражбата, лъжата, измамата, глупостта и гнилата гордост от всички тях, които имат чувството за безнаказаност, на тези, които могат да си позволят да бият и да убиват, а след това да се измъкват между капките.

Престъпленията в управлението на Пловдив през последните години са безкрайно много. Някои са гигантски, други не толкова, но ефектът от систематичността им е видим - Пловдив се превръща в презастроен, все по-мръсен, просташки, чалгарски град, пълен с хора, които нямат възпитанието и културата да живеят в съвремието си. А навремето дойде дори Metallica, за да види колко предана и всеотдайна е българска публика.

Нямаше Hills of rock тази година, причини разни, но да пляснеш чалгарски фестивал на Гребната е абсолютна подигравка с всички, които искат да живеят в нормален, цивилизован град с висока култура, която гледа отвъд търбусите и ауспусите си.

Чалгата възпя и легитимира най-долното, гнусното, жалкото и вредното в България през последните повече от три декади. А едни тука я пускат да вмирисва целия Пловдив...

И тук идва един тънък момент - много добре си направете сметката и обяснете на своите семейства и близки защо трябва да гласуват есента...