Пловдивските ченгета окошариха 15 с дрога

Актуални новини
13:46 - 25 Юли 2022
1783
Пловдивските ченгета окошариха 15 с дрога

Петнадесет души са задържани с наркотици при спецакция на територията на областната дирекция на МВР в Пловдив. Активни полицейски действия за пресичане на престъпленията, свързани с незаконното разпространение и употреба на наркотични вещества, са проведени през последните няколко дни.

Карловски полицаи заловили двама мъже, отглеждали 20 канабисови насаждания в землището на село Пролом. 13 стръка от наркокултурата и над 10 грама суха зелена листна маса иззели колегите им от Шесто РПУ от адреса на криминално проявен и осъждан пловдивчанин.

В районното управление бил задържан и друг жител на квартал „Столипиново“, който държал в дома си известно количество марихуана. Заради притежание на същия наркотик в ареста на Второ РУ попаднали петима, от които двама – засечени на гребната база по време на провеждане на музикално събитие.

Останалите извършители са установени с различни количества марихуана и синтетична дрога при проверки на служители от Трето, Четвърто и Пето РУ в Пловдив и от полицията в Стамболийски и Раковски. По случаите са образувани  бързи и досъдебни производства.