Пловдивските масони редят кабинета на Слави?

Политика
13:30 - 28 Юли 2021
19990
Пловдивските масони редят кабинета на Слави?

Правителството на Слави Трифонов и „Има такъв народ” се реди от пловдивските масонски ложи "Пълдин" и "Слънце", които са сплотени в Обединената Велика ложа на България (ОВЛБ). Тази любопитна новина довери пред Lupa.bg наш изключително информиран източник.

Точно там като един от най-активните свободни зидари се изявявал скандалният съветник на президента Пламен Узунов.

„Под тепетата наистина витае сериозното усещане, че Узунов влияе върху формирането на кабинета. Пловдивският център е станал център на държавата”, коментира пред Lupa.bg виден депутат.  

Този център, който бистри състава на бъдещата власт, се фокусирал върху Петър Илиев като евентуален премиер. Кандидатът за правосъден министър в първия вариант за кабинет, предложен от Слави, сега щял да бъде номиниран за министър-председател.

„Петър Илиев наистина е много вероятна кандидатура. Той отговаря на всички изисквания - ще бъде подчинен на когото трябва, няма да поднася изненади, освен това е нов и не е политически изхабен. Но за него скоро ще се научат много неща - освен масонските му ангажименти”, сподели отлично запознат с кроежите на задкулисието у нас. 

Имало само един фактор, който можел да попречи на този план – влошаването на отношенията между ИТН и ДПС. „Ако Доган наложи вето на Петър Илиев – няма да стане. Който измисли формула, която да не дразни ДПС, той ще успее”, лаконичен беше информатор на Lupa.bg.

Самият Петър Илиев е основател и председател на няколко бизнес организации - Канадско-българската търговска камара, Българската икономическа камара и Карибско-българския бизнес клуб. Бил е зам.-председател на Британско-българската търговска камара.

Петър Илиев е и почетен консул на Барбадос и ръководи Консулството на Барбадос в Република България.

Илиев е лауреат на приза „Адвокат на годината“, който му бе връчен от бившия служебен премиер на Радев проф. Огнян Герджиков. Той е главен асистент в Юридическия факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски” от 2006 г. досега.