По 300 000 лв. кръвнина искат четирима н аследници на убитата общинска съветничка във Велинград

Общество
14:06 - 01 Юни 2023
1575
По 300 000 лв. кръвнина искат четирима наследници на убитата общинска съветничка във Велинград

По 300 000 лв. кръвнина поискаха от съда четирима наследници на убитата на 28 август 2023 г. общинска съветничка от Велинград – Екатерина Каферинова -  сестрата на жертвата и племенниците й.

Това стана ясно днес в съдебната зала, където започна делото срещу 74-годишния Минко Столарски. Наказателното дело се гледа от разширен съдебен състав. Адвокатите на обвиняемия поискаха по-лека мярка спрямо него, но магистратите отказаха и пенсионерът остава в ареста до следващото заседание по делото на 3 юли т.г.

За тогава съдът позволи да бъде извикан близък на семейството на убитата Каферинова - Александър Даскалов, който в качеството си на свидетел да потвърди за причинените им болки и страдания в резултат на убийството.

Ще бъде изслушана и свидетелката Ангелова от Велинград, за която Столарски заяви, че му дължи 170 000 долара.

Трагедията с удушената Екатерина Каферинова, която бе лидер на БЗНС в курортния град и дългогодишен общински съветник, се разигра на 28 август 2022 г., около 20.45 ч., на рождения ѝ ден, в дома ѝ във Велинград.

Двамата със Столарски се скарали за неуредени финансови взаимоотношения. По признания на подсъдимия Каферинова му дължала 500 000 лв.

Наказанието, което се предвижда за убийството,  е затвор от 10 до 20 години.

Часове след драмата в дома на съветничката се разбра, че преди години двамата с убиеца са живеели на съпружески начала, но през 2017 г. страстите охладнели и се разделили.

Столарски се преместил да живее в кюстендилското село Богослов и в момента се води с тази адресна регистрация. От септември м.г., когато съдът отказа да го пусне срещу по-лека мярка, Столарски е в ареста.