ПО МИЛИАРДЕРСКИ: Елена Динева и Христина Бобокова - първи дружки

Общество
18:05 - 11 Юни 2020
35743
ПО МИЛИАРДЕРСКИ: Елена Динева и Христина Бобокова - първи дружки

Дали и колко бизнесите на Васил Божков и братя Бобокови са свързани, Иван Гешев тепърва има да установява. Едно обаче е сигурно - между дългогодишната половинка на хазартния бос Елена Динева и съпругата на Пламен Бобоков - Христина, от години съществува крепка женска дружба, научи Lupa.bg от свои хора сред родния елит.

Двете шармантни дами - русата и черната, редовно се отдавали на съвместни воаяжи из арт галерии и по търгове за изящно изкуство по всички краища на света. С частния самолет на Васил Божков те понякога отскачали и на шопинг до Италия и Франция, включително и непосредствено преди прокуратурата да удари велинградския милиардер.

Злите езици твърдят, че крепката дружба между Елена и Христина се крепяла на известна доза снобизъм - те контактували само помежду си, тъй като смятали останалите половинки на родни  баровци за празноглави златотърсачки. Както е известно, Динева дълги години беше дясна ръка в бизнеса на Божков и представляваше интересите на фирмите му в половин дузина европейски държави.

Христина Бобокова пък е отличничка от математическа гимназия, учила е журналистика, преди да се обърне към изкуството. Изживява се като меценат и куратор и беше двигател на семейната фондация „Братя Бобокови“ за изследване, опазване и съхранение на културно-историческото наследство на България.

Христина Бобокова винаги е заобиколена от изкуство