Почина 15-годишният Алекс от Белово, ранен край Лозен от абитуриент

Момчето е втората жертва на тежката катастрофа, станала на 18 май

Топ
15:27 - 05 Юни 2023
2337
Почина 15-годишният Алекс от Белово, ранен край Лозен от абитуриент

15-годишният Алекс Радулов от Белово, който се возеше в „Ауди А3“ на 19-годишния Иван С., дванадесетокласник в пазарджишко училище, е починал в МБАЛ – Пазарджик на 2 юни малко преди 19:00 ч. Това съобщиха познати на семейството.

Момчето е втората жертва на тежката катастрофа, станала на пътя от Пазарджик за Септември при село Лозен малко преди 22.00 ч. на 18 май, когато ученикът се блъсна челно в кола, шофирана от 28-годишна жена от Ковачево. При сблъсъка тогава загина 29-годишният спътник на младата жена. Други трима бяха ранени, сред които и бебето й – на 1 година и 10 месеца.

След жестоката катастрофа на пътя 15-годишният Алекс от Белово беше приет в Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Детето бе с тежка черепно-мозъчна травма, кръвоизлив в мозъка, контузия на бял дроб. След настаняването му в ОАИЛ е интубиран, в кома и с опасност за живота. Остава в критично състояние и на командно дишане в продължение на две седмици и въпреки усилията на лекарите, сърцето му не издържа.

Виновникът за тежкото меле е в ареста, след като и пловдивският Апелативен съд отказа да измени мярката му за неотклонение. В съдебна зала се разбра, че за една година, откакто има свидетелство за правоуправление, младежът имал 18 нарушения на Закона за движение по пътищата. Според прокуратурата в автомобила му е намерена бутилка с райски газ и приспособление за пълнене на балони. Има свидетелски показания, че преди катастрофата обвиняемият e шофирал след употреба на райски газ. Друг свидетел, шофьор, е заявил, че малко преди катастрофата едва е избегнал удар със същата кола.