Почина още един мигрант след катастрофата

Лекарите се борят за живота на десет чужденци

Новини
11:26 - 09 Юли 2023
2468
Почина още един мигрант след катастрофата

Две са вече са жертвите на тежката катастрофа от събота следобед на магистрала „Тракия“ при км 278 в посока София, съобщава Би Ти Ви.

Един от настанените в реанимацията на болница в Сливен мъж с черепномозъчна травма е починал.

При инцидента на място загина един човек, а 11 бяха настанени в лечебни заведения в Ямбол и Сливен.

Шофьорът на джипа, с който се превозвани мигрантите първоначално избяга, но по-късно беше заловен. Установено е, че и той е с черепномозъчна травма и също е настанен в реанимация в сливенска болница.

В Ямбол в лечебното заведение са останали шестима от ранените. Трима от тях са с опасност за живота.

Осем от пострадалите при катастрофата са в по-тежко състояние, заяви в ефира на „Събуди се” зам.-директорът на болницата в Ямбол д-р Валентин Вълчев, който е приел част от ранените. В областната болница в Сливен са приети други трима от пострадалите мигранти, пише в. „Сега“.

„Общо осем пострадали приехме в Спешното отделение в нашата болница. След направена томография се оказа, че двама от тях са с тежка черепно-мозъчна травма и бяха приведени в най-близката неврохирургия в Сливен. От останалите хоспитализирани – трима са с тежки травми и опасност за живота, двама – с тежки гръдни травми и един с черепно-мозъчна травма. Останалите трима са в стабилно състояние”, обясни д-р Валентин Вълчев.

По думите му шофьорът на джипа е с тежка черепно-мозъчна травма. Доктор Вълчев заяви, че мигрантите са млади хора, на възраст около 20-25 години, от Сирия. „Контактът ни с тях е труден. Дори на английски език не можахме да осъществим комуникация”, подчерта медикът. И допълни: „Шофьорът е бил с документи за временно пребиваващ. Има ЕГН и местожителство в град Стара Загора”.