Подарък с кауза: Актьори се снимаха за календар с кученцата от Мездра

14 български артисти подадоха ръка на онези космати създания, търсещи дом и малко любов

Култура
09:00 - 12 Декември 2022
4226
Подарък с кауза: Актьори се снимаха за календар с кученцата от Мездра

14 уважавани български артисти се снимаха за благотворителен календар и така се включиха в каузата на гражданското сдружение "В помощ на животните в Мездра" (Animal Help Mezdra). За поредна година доброволците от организацията организират Коледен базар, с цел да съберат средства за приюта в града.

От Animal Help Mezdra изработиха настолен календар за 2023 година с участието на известни български актьори, които проявиха съпричастност и лично пътуваха до Мездра, за да се снимат със симпатичните четириноги и да подадат приятелска ръка на онези космати създания, търсещи дом и малко любов.

"Тази година, подготовката за календара беше изпълнена с много емоции, вълнение, съпричастност и най-важното - видяхме, че понякога една усмивка е достатъчна, за да разбереш, че не си сам, че има някой зад теб, че някой е готов да ти подаде ръка, да отдели от собственото си време за да ти помогне в сбъдването на голямата мечта - дом за нашите 160 кучета", споделят от Animal Help Mezdra.

Актьорът рокаджия Владимир Михайлов ще ви следва по пътя през месец февруари заедно с кучето Леа

Доброволците от Animal Help Mezdra благодарят на всеки един актьор, който се съгласи да се снима за календара:

Януари - Поли Недкова

Февруари - Владимир Михайлов

Март - Мартин Димитров

Април - Искра Донова

Май - Алекс Иванов и половинката му Мира Яворова

Юни - Силвия Петкова

Юли - Йоанна Темелкова

Август - Павел Иванов

Септември - Мариана Станишева и Христо Шопов

Октомври - Манал Ел Фейтури

Ноември - Неда Спасова

Декември - Даниел Пеев

Актьорът Мартин Димитров и Тропчо ще ви се усмихват през март

Актьорите и кученцата позираха пред обектива на Карина Вутова, която направи прекрасните снимки. Ивайло Йорданов пък измайстори ръчно изработени стойки.

Цената на календара в момента е 20 лева, а средствата, събрани от продажбите му, ще отидат за закупуване на нов дом за кучетата.

Поръчки може да се правят на лично съобщение в профила на организацията във фейсбук и в instagram. Налични календари има и в Кино Роял в Мездра, от където също може да бъдат закупени.

Младата звезда от сериала "Братя" Алекс Иванов и половинката му Мира Яворова ще ви радват през месец май


Христо Шопов помага на приюта от 5 години. Известният актьор засне документален филм "Втори шанс" в подкрепа на Animal Help Mezdra. Лентата разказва за хората, тяхната ангажираност и безразличие към света, в който живеем, отношението им към животните, отговорността към домашните и проблемът с бездомните кучета.

Христо Шопов и съпругата му Мариана Станишева също взеха присърце каузата и помагат на приюта в Мездра

Главни герои във филма, освен животните са и доброволците от гражданско сдружение "В помощ на животните в Мездра" - Станислав Марински - Тачи, Цветомира Калинкинска, Йосиф Качев и Калин Стаменов, за които всеотдайните грижи за бездомните кучета вече години наред са се превърнали в житейска мисия.

През последните години екипът на филма "Втори шанс" заедно с Христо Шопов организира редица благотворителни прожекции с цел да се съберат средства за приюта и за достоен живот на кучетата.

Актрисата Йоанна Темелкова ще ви гледа от календара през юли 2023 г.



Сдружение „В помощ на животните в Мездра” съществува официално от март 2015 г. Членовете на сдружението са млади хора, обединени от общата кауза за защита правата на животните, грижи за бездомни и нуждаещи се животни и утвърждаване на принципи за хуманно отношение към животните.

Неформално, членовете на сдружението се занимават с тези дейности от дълги години, като се грижат и приютяват бездомни кучета в домовете си. Проблемът с безстопанствените кучета има много измерения, както за хората, така и за самите животни. За съжаление липсата на достатъчно финансови средства в общинските бюджети е пречка за решаване на проблема.

Неда Спасова и нейните космати приятели ще ви се усмихват от календара през ноември 2023 г.


Основателят на Сдружението Станислав Марински вече повече от 10 години събира, приютява, отглежда, лекува и се грижи ежедневно за бездомни животни. Към момента, той заедно с приятели и съмишленици отглеждат повече от 40 кучета и котки в домовете си. Това не ги спира да се грижат и за останалите бездомни животни по улиците на града.

Грижите за животните изискват огромен финансов ресурс, който до този момент е осигуряван изцяло от лични средства на Станислав Марински и приятели. С нарастването на броя на животните, тази благородна мисия става все по-непосилна. Така постепенно се заражда идеята за създаване на организацията „В помощ на животните в Мездра“. От малка група приятели, организацията вече има редица последователи.