Подарил ли е Барбуков апартамент на Сашо Диков ? 

Вежди Рашидов влезе в имотен спор със Стажанта, атакува го, че бил сред любимците на Тодор Живков

Новини
11:45 - 16 Март 2019
5349
Подарил ли е Барбуков апартамент на Сашо Диков? 

Подарил ли е строителният олигарх Димитър Барбуков апартамент на Сашо Диков? Този въпрос отново бе повдигнат от бившия министър на културата Вежди Рашидов при поредния му словесен сблъсък със Стажанта, разиграл се в кулоарите на парламента и излъчен в петък вечерта в предаването „Евродиков“ по „Евроком“.

От няколко месеца между Вежди Рашидов и Сашо Диков тече нервна комуникация, породена от скулптура Велислав Минеков, който в предаването на Стажанта се огледа в имотното състояние на доскорошния културен министър. Неотдавна Рашидов заплаши да даде под съд Сашо Диков и „професора“, както той нарича Минеков, тъй като клеветели него и синът му Вадим, който е строителен предприемач.

При последната среща между Сашо Диков и Вежди в парламента, Стажанта отново го захапа. „Не знаех, че си такъв мастит строител, на една сграда на калкан на „Симеоновско шосе“ гордо стои табелата „Рашидов пропъртис“...“, пусна въдицата на емоционалния си събеседник някогашния скиор. След което го попита дали е вярно, че е купил парцела от общината.

Парцелът съм го купил преди 30 години от частник, стига си боравил с лъжи и клевети. Станете и вие строители, няма лошо, ама трябва всеки ден да ходите на работа. Верно ли, че Барбуков ти подари апартамент? Аз питам ли те? Когато взимахте хубавите апартаменти в „Зона Б5“ от Живков, аз не можах, бе! Ти и твоите приятели професорите се уредихте“ , контраатакува Вежди Рашидов.

След като Сашо Диков му отвърна, че не е получавал апартамент като подарък, Вежди Рашидов се поинтересува за цената на имота. „Кажи колко му плати на Барбуков за апартамента? Виждаш ли, че не са удобни тия въпроси...“

Платил съм колкото е поискал Барбуков. Само, че не е безплатно, не е безплатно. Купил съм от частник, не ти прави чест“, отхвърли обвинението, че е получил имот на аванта от строителния бос Сашо Диков. Бившия скиор обаче така и не пожела да назове сумата, срещу която се е обзавел с жилището.

Е, ти не си взел апартамент безплатно, и аз не съм взел нищо даром. Платил съм си всичко. Прозрачен съм. Сега пак като погледнеш данъчната ми декларация и ще видиш че съм изкарал пак много пари от изкуство. Защо пишело „Рашидов пропъртис“? Ми така се казва фирмата бе, Сашо, какво да пише, аз не се крия. Защо искаш да ме очерниш? Имаше една приказка: „С пълен стомах лесно се пущат разни неща...“, завърши „имотния“ спор със Сашо Диков Вежди Рашидов, преди да се оттегли в стаята на парламентарната група на ГЕРБ.