Поетесата Кристина Крумова ще чете пред дулата на калашници

Младата авторка е нарекла поредния си пърформанс „Поезия-235”

Култура
11:30 - 13 Юни 2019
15984
Поетесата Кристина Крумова ще чете пред дулата на калашници

На 19 юни от 11:40 ч. Кристина Крумова ще чете свои стихотворения пред военнослужещите от 38-ми батальон за ядрена, химическа и биологична защита и екология - военно формирование 42600.

Поканата за нейното участие е изпратена директно от щаба на военното поделение, което на 19-ти ще отпразнува 101-а години от създаването на химически войски в България.

Всъщност това далеч няма да е първото подобно поетично четене на провакативната авторка. На 20 октомври миналата година тя чете своите стихотворения на перона на Централна ЖП гара, под съпровода на световноизвестния български акордеонист Мартин Любенов и неговото трио „Jazzta Prasta”, които добавиха своя балкански джаз към стиховете на поетесата, пред изненаданите лица на пътниците и сред мощните звуци от потеглящи и пристигащи влакове.

Това беше първото литературно четене на софийската гара.

Музикалният фон за нейното изпълнение ще бъде осигурен от саксофона и клавира на талантливата джаз и соул музикантка Ралица Тонева. Тя е част от Софийски духов оркестър, участва в две други музикални групи и пише авторска музика и песни.