Поетите-журналисти издадоха антологията "13"

Книгата включва стихове на Палми Ранчев, Асен Сираков, Спасиана Кирилова, Татяна Атанасова

Новини
14:05 - 23 Октомври 2019
3259
Поетите-журналисти издадоха антологията "13"

Поетичен сборник, озаглавен „13” издаде клубът на поетите-журналисти. Обединени от любовта към словото, авторите от Поетичното ателие „Владимир Башев“ събраха стихове в новата антология.

В книгата включиха рими Асен Сираков – преводач, поет и писател, Боряна Желева – преводач и поет, Венцислав Паскалев, Гергана Хрисчева – журналист в БНР, Димитър Дженев –поет. Създател и главен редактор е на сайта „Експортьор”, който връчва годишните награди за принос в малкия и средния бизнес, а авторката Иглика Горанова е създател на сайта за коментари и обществени консултации komentator.bg,

В сборника излизат и стиховете на Мариана Кирова -преподавател в СУ, Палми Ранчев – поет, белетрист и треньор по бокс на Кубрат Пулев, Силвия Недкова – поет и критик, Станислава Пирчева - Ава – журналист в БНР, Спасиана Кирилова – поет и водещ на различни предавания в електронните медии, Татяна Атанасова – поет и пиар на „Обединени земеделци”, Татяна Явашева – поет и журналист. Биографиите на всички автори са свързани с печата и електронните медии.

Графичният дизайн на антологията е дело на младата художничка Александра Димитрова, която използва за оформлението на книгата специално обработени снимки с интересна история – те са правени на стар кораб във водите на каменна кариера край София.

Клубът на поетите-журналисти е свободна общност, която съществува от 2003 г. През 2004 г. излезе първият поетичен сборник "Време за кактуси", а през 2013 г. издават „Време за камъни“. На 23 октомври в Ретро кафето на Регионалния исторически музей в столицата те ще представят третата книга на клуба. Антологията събира поезията на тринайсет души в един общ капан за мисли, както подсказва текстът от корицата на книгата.