Поискаха оставки заради "Златен век"

От ДНСК не коментираха обвиненията в лъжи

Новини
19:25 - 01 Април 2019
1412
Поискаха оставки заради "Златен век"

Оставки бяха поискани заради скандала "Златен век".  От инициативния комитет, който от години протестира срещу строителството на небостъргача „Златен век”, поискаха оттеглянето на шефа на ДНСК архитект Иван Несторов, както и на заместник-министъра на регионалното развитие Валентин Йовев. Причините - все още не е ясно, има ли сградата валидно разрешение за строеж или не. През последните дни институциите влязоха в лют спор, дали със своя заповед, главният архитект на София е дал зелена светлина на обекта през лятото на 2018. Шефът на строителния контрол се позова на решение на върховния административен съд за случай в Бургас, при който магистратите решили, че има как автоматично да се продължи разрешително.

„Лъжа номер едно – че строителството е законно. Лъжа номер две - това решение на административен съд, което Несторов подхвърли, относно казус, който е съвсем различен. След всичко, което се случи до момента, ние категорично повече нямаме доверие в ДНСК и в министерството на регионалното развитие в лицето на заместник – министър Йовев”, коментира Войслав Тодоров от Инициативен комитет „Лозенец”.

„Не знам дали е енергийна, или политическа, но определено има защита”, заяви Никола Вапцаров от Инициативен комитет „Лозенец”.

„Най-лесно е да бъдат поискани и подавани оставки, по тази тема да изчакаме СГС и прокуратурата и тогава вече да имаме становище от компетентните органи”, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

От ДНСК не коментираха обвиненията в лъжи. не успяхме да намерим за коментар по темата и заместник-министър Йовев, а недоволните готвят протест в сряда.