Покойната посланичка Тересита "сводничела" на Фидел и Данчето Христова

Изповеди
16:46 - 09 Юни 2020
18503
Покойната посланичка Тересита "сводничела" на Фидел и Данчето Христова

"Българската кубинка", легендарната посланичка на Хавана у нас и приятелка на родината ни Тересита Капоте, която ни напусна преди седмица, е работила усилено за укрепване на връзките между двете страни и в интимен план, научи Lupa.bg. Именно блондинката от Острова на свободата е уреждала срещите на четири очи между комунистическия лидер Фидел Кастро и нашата естрадна икона Йорданка Христова, твърдят хора от обкръжението на певицата.

Пикантната история датира от 1967-а година, когато Тересита току-що се е завърнала в родината след първия си престой на българска земя. Капоте присъства на официална среща в чест на Данчето, която е на турне в Куба. В един момент самият Фидел Кастро дръпнал дипломатката настрани и прошепнал да каже на певицата, че ако не било необходимо да съблюдава протокола, имал интригуващи планове за нея вечерта.

Кубинката и Данчето са близки като кръвни сестри

Какво точно е било продължението няма очевидци, които да разкажат, но е факт, че Тересита Капоте уредила автомобил, който да върне нашенската звезда в хотела й... в 5 на следващата сутрин. При последвалите посещения в Куба винаги опитната специалистка по международни отнмошения се грижела за комфорта и дискретността на срещите между Кастро и Данчето, които хич не били една и две.

Йорданка Христова признава, че Тересита Капоте е една от най – добрите й приятелки и двете са близки като кръвни сестри. Тя разкрива, че особено много харесвала кубинците, които за нея са слънчеви хора, с голямо чувство за хумор и широка душа.

„Никога не бих могла да дружа с някой сухар. А Тересита, както и нейните сънародници са прекрасни хора, винаги усмихнати и приветливи. Ако не беше пословичното им чувство за хумор, никога нямаше да превъзмогнат кризата, която ги притиска от години” – казва певицата.

И още една пикантна подробност - Тересита е човекът, който "отворил" Йорданка на кубинската тайна за сочно женско дупе - винаги да се спи по корем. Нашенката до днес практикува съвета на приятелката си и на това дължи отличната си фигура в края на 70-те си години.

Комунистическият диктатор беше магнит за жените