Полицаят, направил две катастрофи в София за минути, пребил жена и двама мъже

Джигитът работи в "Криминална полиция" в столичното Второ РУ

Общество
19:43 - 17 Май 2023
6883
Полицаят, направил две катастрофи в София за минути, пребил жена и двама мъже

Полицаят, блъскал коли в София на Нова година, е участвал в побой над трима души. 

Боят станал на 13 май в столичния кв. "Младост". Тогава мъжът пребил жена, която е със счупен глезен и гипсирани пръсти на едната ръка. Другите двама мъже се разминали с по-леки травми.

На 16 май от МВР докладвали на Софийска районна прокуратура за случая. Тъй като се касае за действащ служител на МВР, тя е възложила разследването на следовател. На същия ден полицаят е установен и е предал пистолета си.

Към момента има образувано следствено дело, но няма санкция за задържането на мъжа. Полицаят дълго време е в отпуск по болест. Срещу него се води дисциплинарно производство по разпореждане на вътрешния министър, което е към своя край.

Мъжът е част от териториалната група на сектор "Криминална полиция" в столичното Второ РУ. Там отговаря за дребни престъпления. Сред задълженията му влизат разследването на кражби от чанти например. Отговаря за тях само в определена територия на районното, а не на цялата, която управлението покрива, каза важен човек в МВР, съобщава 24 часа.

На 31 декември м.г. шофьорът направи две катастрофи в рамките на минути и избяга. Първият сблъсък стана на столичния булевард „Цариградско шосе” и кръговото движение „Площад на авиацията”.

Тогава водачът на автомобила избяга от мястото и на метри от първия инцидент, на бул. „Цариградско шосе” 87, отново направи катастрофа, от която също избяга.

След като бе открит едва на 3 януари, мъжът заявил, че не е карал, но главният секретар на МВР Петър Тодоров посочи, че именно полицаят е бил зад волана.