Полицейска спецакция и във Видинско

Общество
15:47 - 28 Март 2023
1609
Полицейска спецакция и във Видинско

Специализирана полицейска операция започна тази сутрин на територията на Районното управление (РУ) във Видин. Служителите на реда извършват проверки на три временни контролно-пропускателни пункта в областния град.

От пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР – Видин потвърдиха, че от сутринта се провежда специализирана полицейска операция и полицейските служители извършват активна превантивна и контролна дейност. Резултатите от операцията към 12:00 часа допълват от ОДМВР: разкрити са три престъпления – две кражби и притежание на наркотици. Задържани са двама, на непълнолетно лице е предоставена полицейска закрила.

Засилено е полицейското присъствие на територията на община Брегово и в областния град.

Очаква се резултатите от специализираната полицейска операция да бъдат обявени около 17:00 часа, уточниха от пресцентъра на ОДМВР - Видин.

От началото на месец март това е третата специализирана полицейска операция, провеждана на различни територии на област Видин. Те се изпълняват регулярно във връзка с разпореждане на служебния вътрешен министър за противодействие на битовата престъпност, осигуряване на висока сигурност в населените места и полицейско присъствие в уязвими райони, допълват от пресцентъра.