Полицейски акции в Пазарджишко

Общество
15:59 - 30 Август 2022
1961
Полицейски акции в Пазарджишко

Петима са задържани и са образувани 15 досъдебни производства и преписки през изминалото денонощие в хода на полицейски действия за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред на територията на ОДМВР.

При претърсване в имот, собственост на 61-годишен мъж от село Славовица, униформените открили 575 боеприпаса от различен вид и калибър, съхранявани от стопанина без разрешение. В РУ-Велинград е задържан 18-годишен, извършил, според данните до момента, кражба на пари и златни накити от къща в Ракитово.

В полицейското управление в Панагюрище е отведена и 65-годишна жена, откраднала портмоне със 60 лева и смартфон. Колегите им от РУ-Пещера са установили, че 14-годишен местен жител, извършил кражба на велосипед, паркиран пред местен хипермаркет. 26-годишен жител на беловското село Мененкьово е установен от септемврийски криминалисти като извършител на кражба на 400 лева от къща в съседното село Виноградец.

Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик пък установили, че 15-годишен е автор на кражба от магазин на сумата от 400 лева, а 19-годишен пловдивчанин разбил вендинг- машина в парк „Острова“. По време на акцията екипи от участъка в Ракитово са проверили къщата на 36-годишен мъж от града. В двора на имота е открито растение от рода на конопа, с височина от около 1.9 метра. При направения полеви наркотест пробата се оказала положителна за марихуана.

Полицаи от участък „Изток“ в Пазарджик спрели за проверка 25-годишен пазарджиклия. Младият мъж носел в себе си полиетиленово топче със синтетичен канабиноид.

Криминалисти от РУ-Септември извършили проверка в къща в беловското село Сестримо, където в едно от помещенията открили инсталиран нелегален казан за варене на ракия. Иззети са 107 литра алкохолни напитки в различни разфасовки, без акцизен бандерол.