Полицията издирва сериен убиец на кучета в Сливен

Изрод ликвидира домашни любимци с отровен колбас

Новини
16:12 - 09 Април 2019
3031
Полицията издирва сериен убиец на кучета в Сливен

Полицията в Сливен издирва кой е хвърлил силно отровна храна в междублоково пространство, от която за минути е починало домашно куче, съобщи БНР. Инцидентът е станал в събота на място, където се събират много деца в квартал „Даме Груев“. Стопаните на кучето информираха, че след смъртта на кучето им на площадката са намерили още едно отровно парче колбас. 

Христина Кутрева, собственичка на отровеното куче, разказа, че в рамките на пет минути, след като го е пуснала да се разхожда, животно е починало: „И започна да трепери, след това започна да се пени и така разбрах, че е отровено”.

Ветеринарният лекар д-р Коста Белов, който е дал първа помощ на кучето, бе категоричен, че парчето колбас е било напоено с много силна отрова: "Става въпрос за някаква бързодействаща отрова, която още при пристигане на кучето вече имаше отток на белия дроб със задушаване. Супер бързодействаща отрова, при която ние въобще не можахме да реагираме".

Все още не е ясно каква е отровата, хвърлена в района на площадката. От намерените две примамки едната е погребана с кучето, а другата се очаква да бъде иззета за изследване от Агенцията по безопасност на храните. За да се предотвратят такива инциденти с домашни любимци, ветеринарните лекари призоват собствениците да спазват разпоредбите: „Животните да се разхождат в светлата част на денонощието и ако може да бъдат винаги под контрол или вързано на каишка, или непрекъснато да се наблюдават. Защото освен отрова то може да попадне и на нещо развалено, вмирисано, мръсно, което да погълне и ефектът да бъде същият, като при отравяне”.