Полицията отсече: Гей сексът в Сената не е престъпление

Новини
17:03 - 05 Февруари 2024
2692
Полицията отсече: Гей сексът в Сената не е престъпление

Полицията на Капитолия на САЩ не е открила доказателства за престъпление в случая със служител на Сената, който твърди, че е заснел как прави секс с друг мъж в залата за изслушвания на Конгреса, и затвори разследването си.

Видеото на двама мъже, които правят секс в зала за изслушване в офис сградата на Харт Сенат, беше публикувано онлайн през декември. Служителят, идентифициран по-рано като Ейдън Маезе-Черопски, е работил за американския сенатор Бен Кардин, демократ от Мериленд. Той беше скоропостижно освободен от длъжност.

Полицията на Капитолия публикува това изявление: „Засега приключваме разследването на фактите и обстоятелствата около секс видеото, което беше записано в офис сградата на Сената сутринта в сряда, 13 декември. След консултация с федерални и местни прокурори, както и извършването на цялостно разследване и преглед на възможните обвинения, беше установено, че - въпреки вероятно нарушение на политиката на Конгреса - в момента няма доказателства, за извършено престъпление.“

„Служителят на Конгреса, който подаде оставка, упражни правото си на Петата поправка да мълчи и отказа да говори с нас. Нашите следователи са готови да прегледат нови доказателства, ако такива излязат наяве", казаха още от полицията.