Полицията в Благоевград осъдена за смъртта на Чората

Юристите на институцията се запознават със случая

Новини
16:51 - 24 Април 2019
8368
Полицията в Благоевград осъдена за смъртта на Чората

Полицията в Благоевград също е осъдена по делото "Чората", след което няколко ченгета влезнаха в затвора, за по 7 години, за смъртта на Ангел Димитров - Чората. Това съобщи по време на пресконференция директорът на дирекцията старши комисар Николай Хаджиев. Той допълни, че в момента юристите на институцията се запознават със случая.

По думите му ситуацията с петимата осъдени полицаи 14 години по-късно е изключително неприятна, а решението на ВАС изненадало абсолютно всички. "Това са български полицаи. Не е редно да коментирам решенията на съда. Надявам се да се стигне до някакви резултати, тъй като все пак говорим за обвинение за убийство и аз се надявам това да не е края“, коментира той.

Според него няма как този случай да не се отразява на служителите на МВР, тъй като петимата осъдени все пак са техни колеги и е нормално да бъде проявена някаква солидарност. Към този момент полицейският директор не разполага с информация дали осъдените се намират в следствения арест в Благоевград или вече са приведени в затвора в Бобов дол.

Припомняме, че Ангел Димитров - Чората бе зверски пребит по време на задържане, след което почина от раните си.