Полицията в Перник е готова с охраната на парламентарния вот утре

Новини
10:26 - 01 Април 2023
1074
Полицията в Перник е готова с охраната на парламентарния вот утре

Служителите на МВР в Пернишка област поемат охраната на изборните помещения и обществения ред при провеждането на парламентарните избори на 2 април.

Охраната на помещенията за гласуване, изборните бюлетини и книжа и устройствата за машинно гласуване ще започне от събота преди обяд и ще продължи до приключване на гласуването и предаването на материалите в РИК, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

С полицейска охрана ще бъдат транспортирани до РИК протоколите, бюлетините и устройствата за машинно гласуване след приключване на вота. Днес ще бъде извършена проверка на всички изборни обекти. След проверката помещенията, в които няма да се гласува, ще бъдат запечатани. Мярката е с оглед безопасност и сигурност по време на гласуването.

Осигурени са допълнителни дежурни, които ще реагират на сигнали за купен вота, както и за извършени престъпления във връзка с политическите права на гражданите, информират от ОДМВР-Перник.

Общият брой на секционните избирателни комисии (СИК) в област Перник на изборите на 2 април ще бъде 260. От тях 139 са в община Перник. Броят на СИК в останалите общини е: Радомир - 50, Брезник - 25, Трън - 22, Земен - 14, Ковачевци - 10.