Политологът Тончо Краевски за Lupa.bg: Джонсън иска да e новият Чърчил

Наследникът на Мей ще управлява с пот, кръв, сълзи, посочва анализаторът

Топ
18:02 - 23 Юли 2019
7183
Политологът Тончо Краевски за Lupa.bg: Джонсън иска да e новият Чърчил

Борис Джонсън постигна своето желание да бъде министър-председател на Великобритания. Той ще управлява като Чърчил – с пот, кръв, сълзи. Подобно на своя идол в политиката поема управлението на Великобритания в мрачен за нея час. Това заяви пред Lupa.bg политологът Тончо Краевски.

Борис Джонсън

По чърчиловски Джонсън обяви категорично, че сделка ще има на 31 октомври. Той осъзнава, че това може да не се случи и да му коства главата. Наесен той ще се готви хем за сделка, хем за избори.

Клаузата за Северна Ирландия най-вероятно ще свали от власт Борис Джонсън. Неприемливо е Северна Ирландия да остане в Митническия съюз, както и да се удължи срокът за пребиваването там на цялото Обединено кралство.

Джонсън идва на власт благодарение на членската маса на Консервативната партия, към която той принадлежи. Депутатите не са негови привърженици, но симпатизантите на партията му гласуваха голямо доверие. Същото наблюдаваме и при лидера на Лейбъристката партия Джереми Корбин. Той също бе избран от членската маса, а не от народните представители. Такъв феномен не сме наблюдавали досега, посочва Краевски.