Политолози не виждат условия за предсрочни избори

Политика
10:01 - 25 Май 2020
2120
Политолози не виждат условия за предсрочни избори

Политолози не виждат условия за предсрочни избори у нас, въпреки че определено година преди редовните е започнала някакъв вид предизборна кампания. В студиото на БНТ Татяна Буруджиева и Стойчо Стойчев обаче заяви, че не виждат нови политически играчи. Така двамата отхвърлиха заявката от събота на Мая Манолова за единствена алтернатива на управлението и за нов политически проект.

Татяна Буруджиева: "Аз няма да се уморя да повтарям, че хората обичат новото. Но Мая Манолова не е нова. Това, че се кандидатира за кмет, нима не е ли влизане в политиката?" В същия ред Буруджиева възприема и проекта на Слави Трифонов.

Няма нищо ново, каза и Стойчо Стойчев, който също е песимист по отношение на смяната на караула, за което говори Мая Манолова. Той припомни думите на Борисов, че няма пост, за който Манолова да не се е кандидатирала, а пък преди да стане омбудсман, е била депутат от БСП.

Според политолозите кампанията е тип "кенгуру" - ту се появяваш, те те няма.

"А за какво хората да ходят да гласуват, ако не им дадеш надежда", попита реторично Буруджиева.

Политологът коментира и като абсолютна грешка начина, по който бизнесменът Васил Божков се опитва да се намеси и евентуално да влезе в политиката. Според нея PR на Божков, колкото и добре заплатен, не знае какво върши. По думите на Буруджиева образът на бизнесмена не се различава от останалите и просто е част от общата конюнктура.