Поне това: Бащата на 12-годишното дете е жив

Общество
11:17 - 30 Октомври 2020
3497
Поне това: Бащата на 12-годишното дете е жив

Бащата на 12-годишното детенце от Севлиево, чиято майка - учителката Айлин Байрактарова, почина от коронавирус, се оказа жив. Вчера се организира кампания след информация, че детето остава сираче. Днес обаче се оказа, че бащата на детето е жив.

За всичко това съобщи образователният експерт Петър Велков:

"Информацията, която беше разпространена по някои медии, а също така и от учители и родители от града, се оказа некоректна. Последните дни ми писаха много хора с призив да помогнем и с потвърждение, че детето е кръгло сираче. За щастие по една или друга причина тази информация не се оказа така. След детайлно и трудно проучване от моя страна стигнахме до опровержение.

Чух се с кмета и бащата преди минутки. Имахме емоционален разговор. Бащата има нужда от финансова помощ, защото няма средства, за да осигури нормален живот за детенцето. Очаквам банкова сметка от него всеки момент. Говорихме и за всякаква психологическа, материална и друга подкрепа за детенцето, за която да предоставим в този тежък момент.. Ще поддържаме връзка.

Няма по-важна новина от тази – защото каквато и помощ да бяхме осигурили – финансова, психологическа, материална, такава на всякаква подкрепа и на осигурени възможности, нямаше как да замени семейния уют. За съжаление, майчината обич няма да я има, но се надявам, че това детенце ще стане прекрасен човек, какъвто е била майка му.

Искам да благодаря на стотиците хора, които ми писаха и споделиха публикацията:

1) Обикновени граждани от всяка сфера, които ми писаха с желание да се включат. Включително хора, които в момента споделиха, че нямат средства, но биха отделили 10-20 лв. другият месец…

2) Представителите на фондации, за да реализираме кампанията, а дори и политици.

Всички показаха, че когато има някаква трагедия и желание да направим добро, то може да се случи и да ни обедини.

Предлагам:

1) Всеки изявил желание да помогне, може да го направи на сметката на бащата, която скоро ще предоставим и чрез други начини, които ще обсъдим с бащата и ще ви пиша.

2) Тази енергия, която беше впрегната, да прерасне в кампанията и дарителска сметка за нуждаещи се деца и семейства, загубили битката с COVID-19 – независимо дали са учители, лекари или други. За целта отново ще имам нужда от правна и организационна подкрепа от фондациите. Пишете ми, моля!

Извинявам се, ако има някой засегнат от това, което се случи. Първоначалната информацията беше предадена от хора от града (родители и учители), както и от медиите. Затова, след призиви и на няколко приятели, решихме да задействаме организацията на кампания с обикновен пост за подкрепа и информация от хора, които са го правили, за да можем и ние да го случим. За часове всичко се разрасна много бързо, което показва, че имаме все още сърца!

Нека тази впрегната енергия и доброта да я прелеем в нова добра инициатива и организираме цялостен фонд за помощ на деца, загубили родителите си в борбата с Covid-19!"