Попфолкът скочи на НОЩ (ВИДЕО)

Топ
11:45 - 10 Юли 2020
4906
Попфолкът скочи на НОЩ (ВИДЕО)

Попфолк изпълнителите скочиха на последното решение на здравния министър Кирил Ананиев по препоръка на Националния оперативен щаб отново да се затворят барове и нощни заведения на закрито. От вчера певици от големите музикални компании публикуват гневни послания в социалните мрежи и се оплакват от предстоящ пълен финансов крах. 

"Как го правите без да ви мигне окото. Какъв е този ред, в който не влизаме аз и децата ми. Всичко работи - банките, всичко тече - ток, вода, гориво. Оставете ни да работим, за да си плащаме. Нещата излизат извън контрол", изплака Роксана. Ромската перла и майка на 2 деца е силно разстроена от това, че не може да се справи със задълженията си, но и защото непрекъснато получавала обаждания и есемеси с молба да помогне с 2-3 лева на свои събратя.

И заявява, че не желае никакви помощи от правителството, а само да работи. "Никога не съм взимала детски надбавки, а нали циганите живеем все от помощи. Аз не работя от 13 март. Докога?!", пита тя. И предупреждава, че тя и още над 100 души от бранша са на ръба на фалита, като се има предвид, че летният сезон е ограничен в едва 2 месеца. "Има коронавирус, никой не го отрича, но какво ще стане през септември и октомври и пак ни затворят?", пита изпълнителката на "Пайнер". 

На същото мнение е и емблемата Рени, която още вчера изригна срещу заповедта на Ананиев. За разлика от Роксана обаче, любимката на поколения фенове на попфолка настоява правителството да се погрижи с по-адекватни мерки - не само за музикантите и ресторантьорския бизнес, но за всички българи. И дава примери за помощи, до които достъп има всеки гражданин на Израел, САЩ и Великобритания. "А тук? Една стотинка не сме видели", ядосва се тя.