Портокалови лешник гофрети с мед (може и на палачинки)
за 4 порции, 25 мин
Продукти
1 портокал
2 с.л. масло
1 с.л. мед
ванилова захар
1 яйце
3 с.л. пълнозърнесто брашно или друго по избор
3 с.л. смлени лешници или други ядки - орехи, бадеми
½ ч.л. бакпулвер
½ с.л. олио
пудра захар за поръсване
Приготвяне
Изцежда се 75 мл портокалов сок.
Разбърква се маслото с меда и жълтъка.
Добавят се смесените брашно, лешници и бакпулвер и се разбърква.
Прибавя се постепенно портокаловият сок с разбъркване до гъсто тесто.
Разбива се белтъкът на сняг и се добавя с внимателно разбъркване чрез повдигане към тестото.
Пекат се гофрети на загрят и намазан с малко олио гофретник.
Поръсват се с пудра захар.
Ако нямате гофретник, от тестото могат да се изпържат пухкави палачинки или бухти.
Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.