Последният завет на Ваня Костова към сина й: Кремирайте ме и не плачете!

Култура
08:00 - 18 Май 2021
6106
Последният завет на Ваня Костова към сина й: Кремирайте ме и не плачете!

Синът на напусналата ни навръх Гергьовден голяма певица Ваня Костова разкри последния завет на майка си, преди да се предаде на многобройните заболявания, които съсипваха живота й в последните години. Боян Михайлов със сълзи на очи разказа, че вокалистката на "Тоника" го е зарекла да не плаче за нея и да я кремира.

"Първата й заръка няма да мога да изпълня. Последното желание на майка ми беше никой да не плаче за нея. Казваше ми: "Боби, мама, като умра, не искам и ти да плачеш за мен!", споделя Михайлов.

"Нейното желание беше да бъде кремирана", разказа още синът на певицата. Михайлов е категоричен, че майка му не е починала от усложнения, получени след ваксиниране срещу COVID-19, каквито слухове се завъртяха. И двамата са били ваксинирани с двете дози на "Пфайзер". "Не сме имали никакви особени оплаквания след първа и втора доца. И при двама ни се появи малко болка в ръката на мястото на убождането, при мама и лека температура. От ваксината тя не се чувстваше зле. В никакъв случай не е това причината за сърдечния инцидент. Други бяха здравословните й проблеми", заяви Михайлов.

Ваня Костова е имала диабет, който доскоро не е бил инсулинозависим, но в последно време състоянието ѝ се влошило. "Вдигаше кръвно, което се опитвахме да контролираме. Когато ставаше по-високо от обичайните стойности, веднага я настанявахме в болница, за да се погрижат за нея. Тази година отново заради увеличена кръвна захар - стигало се е до повече от 18, се наложи да лежи под медицински надзор", разказва Боян.

Наследникът на Костова планира да издаде албум, когато се съвземе от мъката. "Тази година България ще има възможност да чуе поне две от нейните песни, които не са звучали. Едната е нейна авторска. Разполагам с песни на майки ми за няколко албума - самостоятелен и дуетен с мен. Самият аз имам поне за 2 албума, които досега не съм имал възможност да издам",признава Михайлов.