Посрещнаха Кейт Мидълтън с аплодисменти на Уимбълдън

Тя и нейната 9-годишна дъщеря – принцеса Шарлот, са били придружени от кралски кортеж

Любопитно
11:49 - 15 Юли 2024
7342
Посрещнаха Кейт Мидълтън с аплодисменти на Уимбълдън

Съпругата на принц Уилям – принцесата на Уелс Кейт Мидълтън, се появи в неделя на мъжкия финал на Уимбълдън. Това е втората ѝ публична поява, откакто обяви, че е диагностицирана с рак, пише "Тайм".

Кейт беше посрещната с овации и аплодисменти от публиката на Централния корт, докато е заемала мястото си в Кралската ложа преди началото на шампионския мач между Новак Джокович и Карлос Алкараз.

Тя и нейната 9-годишна дъщеря – принцеса Шарлот, са били придружени от кралски кортеж. Преди началото на мача принцесата на Уелс е поздравила няколко души, включително шампионката от US Open 2021 Ема Радукану и други млади британски тенисисти.

Медиите във Великобритания разказват, че Кейт е била облечена в лилава рокля – един от официалните цветове на турнира Уимбълдън.

Към нея на първия ред в Кралската ложа седяла и сестра ѝ Пипа Матюс. Два реда зад тях пък били актьорите Том Круз и Бенедикт Къмбърбач, както и бившите шампиони от турнира Род Лейвър, Андре Агаси и Стефан Едберг.

От 2016 г. насам принцесата е патрон на All England Club – мястото, където всяка година се провежда турнира Уимбълдън. Нейните церемониални задължения включват връчването на трофея на победителя, въпреки че тя не присъства в клуба в събота, когато Барбора Крейчикова победи Жасмин Паолини при жените.

Припомняме, че през март тази година Кейт Мидълтън разкри, че има рак и е на химиотерапия. Единствената ѝ публична изява оттогава беше на парада за рождения ден на крал Чарлз III миналия месец.

Преди това събитие тя публикува изявление, в което съобщи, че "постига добър напредък в лечението", но все още има "както добри, така и лоши дни".

Принц Уилям редовно присъства на финалите на Уимбълдън, но този път той е предпочел да гледа финала на Европейското първенство по футбол. Той е президент на Английската футболна асоциация. Кралица Камила, съпругата на крал Чарлз III, е посетила турнира Уимбълдън в сряда, припомнят още британските медии, цитирани от бТВ.