Потушен е пожарът в Пъстрина

Над 4 000 декара високо в планината изгоряха

Новини
18:18 - 27 Юли 2024
863
Потушен е пожарът в Пъстрина

Потушен е пожарът в планината Пъстрина край Монтана, който започна вчера в следобедните часове, съобщи БТА, като цитира директора на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана Венцислав Райков.

Огънят е обхванал около 4000 декара от билото и склоновете на планината. В борбата с пожара вчера бяха ангажирани четири екипа, а днес три екипа на пожарната от Монтана. Сега на място е оставен един екип, който ще следи да няма нови запалвания, уточни директорът на пожарната.

Изгорели са само сухи треви и храсти, няма унищожена гора, няма пострадали хора и повредено имущество, заяви Райков. Обгорените територии са в землищата на селата Стубел в община Монтана и Охрид в община Бойчиновци. Двете села са от двете страни на планината, но до тях огънят не е достигнал, а е горял само във високата ѝ част – на 450-550 метра височина.

Кметът на Стубел Емилия Йорданова заяви за БТА, че благодарение на бързите и точни действия на пожарната вчера огънят е спрян далеч от селото и късно вечерта той се е виждал от последните къщи, но на голямо разстояние в планината.