Потвърдено: БАТЕ идва обезкървен на "Армията"

Двама от основните футболисти на тима отпаднаха заради коронавирус

Спорт
14:29 - 15 Септември 2020
2715
Потвърдено: БАТЕ идва обезкървен на "Армията"

Двама от водещите футболисти на БАТЕ отпаднаха за мача срещу ЦСКА, след като се потвърди, че са заразени с коронавирус. Това са Станислав Драгун и Игор Стасевич. Срещата между двата тима е в четвъртък на "Българска армия".

"БАТЕ ще започне сезона си в Лига Европа в четвъртък. Отборът ще се опита да отстрани ЦСКА в София. Това ще бъде изключително трудно. Не само заради силата на противника.

Лидерите на тима Станислав Драгун и Игор Стасевич няма да помогнат на "жълто-сините". След като се завърнаха от лагера на националния отбор, полузащитниците преминаха тестове за коронавирус. Те са положителни.

Двамата са изолирани. Те няма да летят за България", написаха преди минути в Беларус.

Фенове на тима и местни журналисти се чудят кои ще са заместниците на двамата основни футболисти на БАТЕ.

Драгун и Стасевич са били здрави, преди да отидат в националния отбор за Лигата на нациите.

"В БАТЕ редовно проверяват своите играчи за COVID-19. БАТЕ изпрати абсолютно здрави играчи в националния отбор на Беларус. Там те бяха тествани съгласно препоръките и правилата на УЕФА - преди мачовете с Албания и Казахстан. И двата теста за Драгун и Стасевич (както и на целия отбор) бяха отрицателни. Треньорският щаб не се притесняваше за тях. Полузащитниците изиграха и двата мача от Лигата на нациите", отбелязват още медиите н Беларус.