ПОТВЪРДИ СЕ: Деан Генов от Оряхово е убитият бодигард на Къро

Личната охрана се е сменяла през месец

Новини
11:57 - 30 Май 2023
6513
ПОТВЪРДИ СЕ: Деан Генов от Оряхово е убитият бодигард на Къро

Деан Генов е убитият бодигард на Красимир Каменов – Къро, който заедно с него беше застрелян в четвъртък сутринта в Кейптаун. Информацията е потвърдена на близките от консула Деница Велчева, предаде “Зов нюз”. Lupa.bg вчера първа написа името на гарда.

Тесен кръг от хора в град Оряхово знаели, че Деан охранява Красимир Каменов в РЮА.

Председател на боксовия клуб е Валентин Давидов, който е сред най-приближените хора на Къро у нас и шеф на охраната му.

В профила на Деан във фейсбук на снимката на корицата Деан е запечатан на фона на океана от едно много популярно за излети място в Кейптаун – върхът Маунт тейбъл. 

Личната охрана на Къро се е сменяла през месец, като за целта мъжете са пътували до РЮА, а след това са се връщали у нас.

В четвъртък сутринта Деан откарал децата на Каменов до училището с бус. Когато се е прибирал в имението, вратите в двора са се отворили. Точно в този момент убийците нахлуват с тежък брониран джип, блъскайки буса навътре в двора и помитайки вратата. След това бързо откриват мишените и ги разстрелват.

Трупът на Къро е намерен с вързани зад гърба ръце, стегнати със свински опашки.

Съпругата му, икономката и бодигардът били закопчани с белезници, съобщиха медиите в Кейптаун.

Нападателите били в униформите на ДЕА - това обяснява защо Каменов и близките му са се оставили да бъдат вързани и закопчани. След това, проснати по очи, са разстреляни от упор.

Интересното е, че въпреки събарянето на входната врата съседи на Каменов разказват, че не са чули нищо. Смята се, че убийствата са били извършени с оръжие със заглушител. От полицията в Кейптаун не разкриват подробности за престъплението. Знае се само, че за него няма задържани.