Повторно броят бюлетините в Огняново

Съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите на СИК № 15

Новини
21:49 - 19 Ноември 2019, Обновена на: 21:49 - 19 Ноември 2019
2859
Повторно броят бюлетините в Огняново

Оспорени са резултатите от изборите за кмет и за общински съветници в Бобов дол. Административен съд – Благоевград даде ход на делото, образувано по жалба на Иван Ижбехов, кандидат за кмет на село Огняново срещу №176 от 04.11.2019 г. на ОИК Гърмен, с което е обявен за избран за кмет на кметство село Огняново на втори тур Димитрия Гюрова, събщиха от пресцентъра на съда.

След като изслуша страните по делото, съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите на СИК № 15 в село Огняново, както и на протокола на ОИК Гърмен по решението за избор на кмет на кметство Огняново.

Съдът допусна проверка и преброяване на действителните и недействителните бюлетини, подадени в двете секции в село Огняново.

Преброяването бе допуснато след като в залата бе разпитан свидетел, който даде показания за начина, по който е извършено преброяването на бюлетините на произведените избори на 3 ноември 2019 година.

Следващото заседание по делото е насрочено за 26.11.2019 г. от 14.30 часа, за която дата съдът задължи ОИК Гърмен да осигури чувалите с бюлетините и изборни книжа от балотажа в село Огняново.

Оспорени са резултатите от изборите за кмет и за общински съветници в Бобов дол. На 20 ноември, от 14.00 часа, ще се проведе заседание по образуваното дело по жалба на Красимир Чаврагански, в качеството му на кандидат за кмет на Община Бобов дол, с която оспорва решение на Общинска избирателна комисия (ОИК) - Бобов дол за избор на кмет.

На 21 ноември, от 13.00 часа ще се гледа делото срещу решение на ОИК – Бобов дол, с което е определен резултатът от избора на общински съветници. Делото е по жалба на Красимир Чаврагански, в качеството му на представител на Местна коалиция ЗС „Александър Стамболийски“.