Появи се още един мераклия да купи Туитър

Американската инвестиционна компания Thoma Bravo обмисля възможността да придобие социалната мрежа

Новини
12:20 - 15 Април 2022
2175
Появи се още един мераклия да купи Туитър

Американската частна инвестиционна компания Thoma Bravo, обмисля възможността да придобие Туитър, съобщи в. The ​​Post, позовавайки се на свои източници. Thoma Bravo е основана през 2008 година.

„Гигантът в областта на частните инвестиции Thoma Bravo работи върху възможна оферта за закупуване на Туитър“, според запознатите източници, пише изданието.

Все още не е ясно обаче колко точно може да предложи Thoma Bravo за социалната мрежа и кога практически може да направи това предложение, казва източникът.

На 14 април (вчера) Комисията за ценни книжа и борси на САЩ публикува заявление на Илон Мъск, в което

милиардерът изрази желание да придобие 100% от акциите на Туитър на цена от 54,2 долара за брой.

Според заявлението, общият брой на акциите на Туитър е 800 641 166. Така, на базата на цената на акция предложена от Мъск, компанията се оценява на 43,4 милиарда долара. Милиардерът смята, че Туитър трябва да се превърне в непублична компания.

Часове след оповестяването на офертата на Мъск, саудитският принц Алуалид бин Талал, който е един от най-големите инвеститори в Туитър, отхвърли предложението на милиардера да поеме пълния контрол над компанията, съобщи Ройтерс.

„Не смятам, че предложението на Мъск е близо до реалната цена на Туитър, като се имат предвид перспективите за растежа на компанията“, написа принцът.