Пожар избухна до военния полигон в Казанлък

Общество
16:52 - 17 Август 2022
1282
Пожар избухна до военния полигон в Казанлък

Пожар избухна близо до военния полигон в Казанлък. Огънят вече е близо до вилната зона "Старите лозя". На място има екип на Пожарната, предаде БНТ.

Огънят е тръгнал от сухи треви в района на учебния полигон УЦ "Тюлбето", южно от село Долно Изворово. Сигнал за пожара е подаден на телефон 112 към 15:15 минути, съобщи Кazanlak.com

Към момента няма информация каква е площта на пожара и какво е засегнал. По непотвърдени данни вероятните причини за пожара са учебните стрелби.

Има и втори по-малък пожар край Казанлък. Горят сухи треви в землището на Овощник, южно от пътя Казанлък-Стара Загора. Пожарът е достатъчно далеч от селото и бензиностанциите край, за да има към момента опасност за съоръженията, имоти и хора, предаде Казанлък прес.

Преди месец избухна голям пожар край Казанлък близо до бензиностанция и затвори за часове Подбалканския път в посока Стара Загора.

Сухи треви се запалиха и в района на Пазарджишко шосе в Пловдив, а междувременно пламъци обхванаха и западния склон на Младежкия хълм в града.