Пожар избухна в бързия влак Бургас - София

У нас
21:02 - 09 Април 2019
3530
Пожар избухна в бързия влак Бургас - София

Пожар в машинното отделение на локомотива на бързия влак № 8602 от Бургас за София предизвика спиране на движението между Стара Загора и Чирпан малко след 19 часа, съобщиха от БДЖ.

След преминаване на композицията през гара "Свобода" машинистите забелязват дим, който излиза от машинното отделение на локомотива. Локомотивният персонал незабавно предприема необходимите действия по спиране на композицията и отделяне на локомотива от състава на влака. Използвани са наличните пожарогасители и веднага е подаден сигнал до Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", чиито екипи са реагирали своевременно и в момента са на място за допълнително обезопасяване на локомотива.

Във влака пътуват 67 човека, които изчакват във вагоните от композицията да бъдат изтеглени в гара "Свобода" с друг локомотив, след което ще бъдат превозени с автобуси до гара Чирпан и ще продължат пътуването си с влак до София. Превоз с автобуси между гарите "Свобода" и Чирпан ще бъде осигурен и за пътниците от бързите влакове от Варна за Пловдив и от София за Стара Загора, както и за един пътнически влак от Пловдив за Стара Загора, се казва в съобщението.