Пожари фламбираха киа и обор в Силистренско

Общество
11:36 - 31 Октомври 2022
1560
Пожари фламбираха киа и обор в Силистренско

Пожари са нанесли щети в Силистренско, изгорели са стопанска постройка и кола, спасени са къщи, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

При небрежна работа с огън стопанин причинил пожар в имота си в село Белица. Той запалил отпадъци след почистване на двора си, но огънят се прехвърлил върху стопанска постройка и 8 кубически метра дърва за огрев и ги унищожил.

Противопожарен екип от Тутракан, подпомогнат от местен жител с водоноска, потушил пожара, преди да обхване съседни къщи и мотофреза с ремарке. Изгорял е лек автомобил „Киа“, паркиран в бивш стопански двор в село Старо село.

Заедно с колата са изгорели регистрационните табели, лични и други документи. На адреса е извършен оглед от дежурна оперативна група на РУ-Тутракан. Изясняват се причините за пожара и е образувано досъдебно производство.

Други пет пожара са загасени от екипи на противопожарните звена в Силистренска област в периода 28 – 31 октомври. Горели са сухи треви и отпадъци, като щети не са допуснати. Спасени са две вили край Силистра.

През осемте месеца на тази година  служителите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ /РД ПБЗН/ – Силистра са обслужили общо 794 произшествия срещу 424 за същия период на миналата година.

Ликвидирани са 240 пожара с материални загуби, които са с 57 повече в сравнение с 2021 година. В 540 случая е извършена гасителна дейност на пожари в сухи треви и отпадъци, без да са нанесени материални щети.