Пожарникари даряват кръв във ВМА

Стартът на кампанията бе даден лично от началника на столичната болница генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски

Здраве
14:10 - 26 Септември 2019
3186
Пожарникари даряват кръв във ВМА

Служители на софийската пожарна служба застанаха зад каузата "Бъди един от нас – Дари кръв, спаси живот!" на Военномедицинска академия. В рамките на няколко дни мъжете ще спасяват хора в беда по друго направление, различно от ежедневното им - ще даряват кръв безвъзмездно в Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

Стартът на кампанията бе даден лично от началника на столичната болница генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS и от главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН.

Двамата поздравиха доброволците, които ще участват в кампанията и отчетоха, че традиционно партньорството между двете структури е на високо ниво.

Началникът на кръвния център - проф. д-р Румен Попов, благодари на ръководството на "Пожарна безопасност" за подкрепата:

Благодарение на тези хора ще помогнем на много пациенти от ВМА.

"Това е огромна подкрепа, едно добро дело от страна  на огнеборците. Между другото, при нас има медицински сестри и лаборанти, чиито съпрузи са пожарникари и са наши редовни кръводарители", коментираха от лечебното заведение.

Статистиката отбелязва ръст в броя на кръводарителите, като през последните години те са около 6 000, а половината от тях са български военнослужещи от различни военни формирования, допълват от ВМА.