Позор! Рашфорд купонясвал преди резила от Сити

Спорт
12:09 - 31 Октомври 2023
2144
Позор! Рашфорд купонясвал преди резила от Сити

Нападателят на Манчестър Юнайтед - Маркъс Рашфорд, е купонясвал в нощен клуб след тежкото поражение в градското дерби срещу Манчестър Сити с 0:3, преди да се яви за тренировка в понеделник сутринта.

Предполага се, че английският национал е бил в популярното нощно заведение Chinawhite в центъра на Манчестър до късно след полунощ, където е празнувал рожден ден, организирано от негови близки приятели преди загубата на Юнайтед на „Олд Трафорд“.

Рашфорд, който навършва 26 години днес, обаче се е явил навреме за тренировката на тима в понеделник. Празненствата му късно през нощта обаче едва ли ще се харесат на феновете на Юнайтед, разочаровани от начина на поражението от Манчестър Сити и тежкото начало на сезона за отбора.

Смята се, че „червените дяволи“ не са знаели, че Рашфорд ще празнува, но няма и изискване играчите да информират клуба за подобни социални ангажименти. Предполага се, че приятелите на нападателя са уредили събиране в частна зона в Chinawhite, която е популярна сред знаменитостите, и са организирали празненствата известно време преди мача със Сити.

Представителите на Юнайтед и Рашфорд отказаха коментар по темата. Не е ясно какво е мнението на мениджъра Ерик тен Хаг относно това, тъй като нидерландецът има строги дисциплинарни стандарти и инцидентът идва в момент, когато и играчът, и клубът имат проблеми на терен.

Победата на Сити доведе до пета загуба на Юнайтед в първите 10 мача от Висшата лига и изоставане с осем точки от четвъртото място, като клубът вече е изправен пред трудна битка за класиране за Шампионската лига през следващия сезон.

Рашфорд отбеляза само един гол в 13 изяви през този сезон и изглежда като бледа сянка на футболиста, който вкара 30 попадения през миналия сезон, което му донесе и нов петгодишен договор през лятото.

Сега Ман Юнайтед ще се изправи срещу Нюкасъл в четвъртия кръг на Карабао Къп на „Олд Трафорд“ в сряда, преди да играе срещу Фулъм на „Крейвън Котид“ в първенството три дни по-късно.