ПП чакат нова дата при Радев след вторник

Кирил и Асен още говорят с коалиционните партньори, насрочиха Национален съвет

Топ
13:54 - 27 Юни 2022
3141
ПП чакат нова дата при Радев след вторник

От партия "Продължаваме промяната" очакват нова дата от президента Румен Радев и неговата администрация за консултации за съставяне на правителство. Дес, след като държавният глава след оставката на Петков в крачка обяви, че веднага стартира консултации, управляващата партия не се яви в уречения час.  

Причината да отложат днешната среща е обяснена в писмо.

Минути след като от пресцентъра на държавния глава съобщиха, че са получили писмо от ПП, че не могат да дойдат на консултации от пресцентъра на партията обясниха, че поканата за участие в консултациите при Президента Румен Радев относно съставянето на ново правителство в рамките на 47-ото Народно събрание им е изпратена тази сутрин от Президентсвото. 

Те се позоваха на официалното писмо от Андрей Гюров до Президентството, че заради извънредно заседание на Комисията по Бюджет и Финанси за приемане на второ четене на актуализацията на държавния бюджет не могат да участват в консултациите. 

Днес предстои Национален съвет на "Продължаваме Промяната", а утре предстоят консултации с коалиционните ни партньори, обясняват отсъствието си от ПП. Те се надяват новата дата за консултации да е след извънредното заседание на НС във вторник и след очакваното разглеждане на измененията и допълненията в Закона за държавния бюджет в сряда.

Припомняме, тази сутрин от Министерския съвет с куриер в Народното събрание бе внесена оставката на кабинета, воден от Кирил Петков. Оставката бе очаквано решение след като на 22 юни загуби вота на недоверие, гласуван в 47-ото народно събрание.