ПП: ГЕРБ са в истерия

Работната група за кабинета "Василев" пак се събра на преговори

Политика
13:11 - 05 Юли 2022
4294
ПП: ГЕРБ са в истерия

Правим всичко възможно да съставим кабинет с първия мандат. Днес се надявам да излезем с приоритетите, които ще покажем и пред българското общество, и пред народните представители, които искаме да подкрепят кабинета. Това коментира Настимир Ананиев от "Продължаваме Промяната" пред журналисти на влизане в сградата на Народното събрание.
 
Втори ден продължават експертните разговори за управленска програма на ново правителство на "Продължаваме Промяната" с "БСП за България", "Демократична България" и независимите депутати, напуснали парламентарната група на "Има такъв народ".
 
Попитан допуска ли правителството да бъде избрано не със 121 народни представители, Ананиев каза, че личното му мнение е, че това не трябва да се случва. Трябва да имаме стабилно мнозинство, за да можем да приемем всички закони, които сме избрали за приоритет, добави той.
 
Относно обвиненията на ГЕРБ за купуване на депутати Настимир Ананиев коментира, че ГЕРБ са в истерия. Ако успеем да съберем 121 депутати, първият закон, който ще приемем, ще бъде за Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, който ще започне да разследва корупцията, която се случва последните 12 години в България, допълни той.