ПП влезе като партия за вота, но в коалицията с ВОЛТ и СЕК

Политика
15:08 - 26 Август 2022
1891
ПП влезе като партия за вота, но в коалицията с ВОЛТ и СЕК

Продължаваме промяната” (ПП) ще участва на изборите като партия в състава на коалиция със същото наименование. Днес Централната избирателна комисия (ЦИК) вписа новата партия ПП в състава на въпросния политически съюз, образуван от партиите „Волт” и „Средна европейска класа” (СЕК), съобщава "Сега". 

На 17 август комисията регистрира коалицията за изборите, като в състава й тогава влизаха само „Волт” и СЕК. Причината беше в бавенето на съдебната регистрация на ПП като партия. Това принуди хората на Кирил Петков и Асен Василев да използват досегашните си партньори, за да не се изложат на риска да не участват във вота на 2 октомври.

ПП може да има проблем с регистрацията си за изборите на 2 октомври. Причината е, че формацията все още не е съдебно регистрирана като партия. Днес бе даден ход на делото в Софийския градски съд.

Новата формация обаче навреме се справи с процеса на регистрация. Срокът за промени в състава на регистрирана за изборите коалиция изтича утре, 27 август. Документите на партията са подадени от пълномощника Николай Минчев – бившият председател на Народното събрание, който влиза в тясното ръководство на ПП. Днес ЦИК одобри промяната и така „Продължаваме промяната” става трипартийна коалиция.