Пращат багерите при летните сараи на Доган

Обявиха конкурс за събарянето на незаконно вдигнати здания в "Росенец"

Политика
16:32 - 22 Октомври 2021
1022
Пращат багерите при летните сараи на Доган

Обявена е обществена поръчка за събарянето на незаконно построените сгради в лесопарка "Росенец" край Бургас. Заповедта е на Областния управител на Бургаска област проф. Мария Нейкова.

"Става въпрос за незаконна триетажна масивна сграда и преместваем обект за охрана", съобщиха от пресцентъра на областната администрация. От там уточниха, че двата обекта се намират в местността "Отманли" в лесопарка.

Поръчката се финансира от бюджета на Областна администрация-Бургас.

Това стана възможно след като служебният кабинет отпусна нужните пари за събаряне на двете незаконни постройки, предизвикали широк обществен интерес в парка "Росенец" заради т.нар. летни сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. 

Двете постройки, за които са предвидени средствата за събаряне, са вече с влезли в сила заповеди на ресорния заместник-кмет на Община Бургас.

Областният управител Нейкова е посочила, че се спазват законовоустановените процедури и че е дошъл моментът за конкретните действия.

За всички констатирани нарушения Областна администрация - Бургас в най-кратки срокове ще уведоми Община Бургас за предприемане на мерки на основание чл.195 от Закона за устройство на територията.

"Експертите на Областна администрация Бургас продължават проверките за състоянието на държавните имоти и ще се подхожда безкомпромисно спрямо нарушителите съгласно разписаните законови разпоредби", добавиха от пресцентъра на областната администрация.