Правнукът на Сталин: Разпуснете ООН

Новини
16:26 - 04 Март 2024
2271
Правнукът на Сталин: Разпуснете ООН

Правнукът на бившия съветски лидер Йосиф Сталин, художникът Селим Бенсаад, е изпратил отворено писмо до руския външен министър Сергей Лавров. В обръщението си правнукът на Сталин заявява необходимостта от разпускане на ООН.

"Като последен роден Джугашвили, правнук на Генералисимуса на победата във Втората световна война и внук на Яков Джугашвили, загинал в нацисткия концентрационен лагер Заксенхаузен, съм готов официално от името на семейството на Сталин да подкрепя Вас и Министерството на външните работи на Руската федерация в свикването на специално заседание на ООН, на което да се реши бъдещата съдба на тази организация и целесъобразността от участието в нея на страната наследница на СССР, страната победителка на фашизма - Русия", пише в писмото.

Селим Бенсаад смята, че ООН не е способна да решава въпросите за предотвратяване на геноцида над нациите и отделните народи. Според него организацията "позволява изтребването на руснаци" в Донбас, а също така провежда политика на двойни стандарти в ивицата Газа.

Според него е необходимо да се инициира и преместването на седалището на ООН в Москва или Ялта. Той отбеляза, че в момента западните дипломати използват визовия режим, за да оказват натиск и да лишават руските представители от възможността да участват в сесиите на ООН в Ню Йорк.