Пребиха френски атлет, той стана шампион с рекорд

Заради инцидента 23-годишният спортист тича с импровизирана превръзка на лицето

Новини
10:22 - 27 Юни 2022
2064
Пребиха френски атлет, той стана шампион с рекорд

Френският атлет Вилфред Хапио бе нападнат само 20 минути преди старта на държавното първенство по лека атлетика на Франция. Той е пребит, а свидетели твърдят, че е кашлял кръв. Въпреки това обаче Хапио стартира и не само това, а и печели бягането на 400 метра с препятствия с личен рекорд.

Заради инцидента 23-годишният спортист тича с импровизирана превръзка на лицето.

В събота вечер в Кан неизвестен, тогава нападател, е нахлул на пистата и е нанесъл няколко удара в лицето на Хапио. Само намесата на треньорът му Оливие Валейс е спряла побоя.

Френското издание RMC Sport твърди, че атлетът е повръщал кръв след инцидента.

Организаторите на състезанието обаче позволяват на Хапио да стартира и той завършва бягането на първо място с 48,58 (негов личен рекорд).

“Не искам да се спирам на този инцидент. Ще го оставим на компетентните хора. Физически всичко е наред“, казва Хапио след бягането.

„По време на загрявката някой скочи и го удари. Мъж дойде от нищото и го попита дали наистина е той. След положителния отговор се хвърли върху него. Успях да го хвана. Беше 20 минути преди състезанието. В шок сме, момчето е арестувано, Вилфред е добре“, каза треньорът му.

Успехът гарантира участието на Хапио на световното първенство през юли в Орегон.