Преброяване на дивите кучета в Стара Загора

Любопитно
13:58 - 21 Февруари 2022
1116
Преброяване на дивите кучета в Стара Загора

Община Стара Загора набира преброители на безстопанствените кучета на територията на всички населени места в общината, съобщиха от местната администрация. Кандидатите трябва да имат опит в областта на статистиката или ветеринарната медицина.

За преброители ще се приемат и кандидати, обучаващи се по специалности в областта на ветеринарната медицина и статистиката, като за целта представят уверение от съответното висше учебно заведение, допълват още от общината

Ще бъдат сформирани два екипа от по двама преброители. Единият ще работи на територия на град Стара Загора, а вторият - в останалите населени места в общината. Към екипите могат да участват доброволно и  представители на организации за защита на животните.

Срокът за подаване на документи от кандидатите е до 25 март в стая 401 в Общинска администрация. Необходими документи за участие в конкурса са заявление за участие в свободен текст; диплома за завършено подходящо образование, с оглед условията в наредба №4, документ, удостоверяващ опит в областта на статистиката и ветеринарната медицина, копие на документ за самоличност и уверение за обучени от висше учебно заведение (в случай, че  кандидатите са  студенти).

Преброяването ще се извърши през април-май 2022 г.