Преди протеста: Феновете агресират, искат конгрес през февруари

Перуката и компания постигнаха немислимото - да обединят привържениците на всички футболни отбори срещу себе си!

Спорт
14:31 - 16 Ноември 2023
6608
Преди протеста: Феновете агресират, искат конгрес през февруари

В деня на вота на недоверие и часове преди масовия протест на футболните фенове, напрежението ескалира. Около стадион "Васил Левски" вече е пълно с полиция, готова да реагира, ако се наложи.

Привърженици на Локомотив Пловдив заплашиха ръководството на БФС, че е по-добре да си тръгнат с добро. 30 години по-късно България отново е заедно, отново на улицата, но този път не да се радва като по времето на лудото американско лято, а да измете от централата част от героите, които докараха родния футбол до недокоснати дъна.

"В последните няколко дни футболна България стана за срам пред цяла Европа. Цирковете на БФС покрай мача с Унгария обаче бяха капката, която преля от чашата на нашето търпение", написаха в социалните мрежи от Фенклуб Локомотив Пловдив.

И продължават: "В стремежа си да си осигурят комфортна тишина, Борислав Михайлов и компания постигнаха немислимото - да обединят привържениците на всички футболни отбори България срещу себе си!

Приканваме всеки, който има възможност, да се включи в обявения протест пред стадион "Васил Левски" в София. Призоваваме ръководството на БФС да загърби арогантността и самонадеяността, които демонстрира през последните дни, и да си тръгне с добро, докато все още може!

18 години упадък на българския футбол стигат!".

Униформените информираха вчера, че 1600 души и три частни фирми са ангажирани с охраната на европейската квалификация България - Унгария, който е тази вечер от 19:00 часа.

В същото време организаторите на протеста срещу БФС обявиха, че цяла България ще покаже какво мисли за управлението на футболната ни централа. Събитието започва в 17 часа пред Националния стадион "Васил Левски".

Ето какво написаха организаторите:

"Започваме. Днес цяла България ще покаже какво мисли за Борислав Михайлов и цялото БФС.

Очакваме ви в 17 часа пред ст. "Васил Левски"

Днес ще им покажем вратата за навън и връщане назад няма!

Междувременно, сайтът на наглите от Бояна не работи, така както не функционира и целият ни футбол!

Незабавна #ОСТАВКА на Борислав Михайлов и ръководството на БФС!

Свикване и провеждане на спешен нов Конгрес на БФС и избор на ново ръководство, не по-късно от февруари месец 2024г.!

18 години стигат! България вече е футболно джудже!".